Новини

 

В Інституті філології КНУ відбулася Міжнародна конференція з японістики

21.03.2016
18 березня 2016 року в Інституті філології КНУ імені Тараса Шевченка відбулася 8 міжнародна науково-практична конференція з японістики «Керівництво науковою роботою: завдання та перспективи».

37902


Вітальним словом конференцію відкрили проректор КНУ з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) Петро Бех, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Сумі Шіґекі та завідувач кафедри китайської, корейської та японської філології Інституту філології КНУ професор Іван Бондаренко.

37902


Симпозіум розпочався з виступу шановної гості з японського університету Ніхон професора Хосака Тошіко. Доповідь професора була на тему «Японське суспільство і культура у фільмах та серіалах». На перший погляд здається, що ця тема і так зрозуміла для тих, хто вивчає японську мову і літературу, тож зайвих пояснень не потребує. Але під час доповіді було звернено велику увагу на деталі, що їх зазвичай не помічаєш.

Робота конференції проходила у форматі тематичних секцій. Загалом, розподіливши тематику, було створено п’ять відділень: 2 секції японської лінгвістики, 2 секції японської літератури та одна з методики викладання японської мови. З доповідями виступили викладачі з КНУ, а також їхні колеги з інших міст, і інших країн.

37902


37902


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024