Новини

 

Ректор зустрівся з учасниками конференції «Сила віри супроти насилля влади…»

18.03.2016

17 березня ректор КНУ імені Тараса Шевченка Леонід Губерський зустрівся з учасниками Міжнародної наукової конференції «Сила віри супроти насилля влади: греко-католики Центрально-Східної Європи в умовах переслідувань тоталітарних режимів після Другої світової війни», що відбулася на базі університету.

Ректор прийняв Главу Української Греко-Католицької Церкви Блаженнійшого Святослава Шевчука, ректора Українського католицького університету Богдана Праха, протектора з наукової роботи цього університету Олега Турія та українського правозахисника, також проректора УКУ Мирослава Мариновича. Розмова йшла про наукову оцінку історичних подій, заявлених програмою конференції, та сьогоднішні виклики в контексті сучасних реалій.

На зустрічі була також присутня нещодавно визволена з полону луганська журналістка Марія Варфоломеєва. Відбулася тепла розмова про душевний стан дівчини, її плани на майбутнє. Святі отці запропонували Марії допомогу з реабілітації. В планах Марії Варфоломеєвої навчання в КНУ імені Тараса Шевченка.










Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024