Новини

 

Питання гендерної рівності у Збройних Силах України

10.03.2016
За ініціативою кафедри військової журналістики Військового інституту Університету найкращі представниці навчального закладу розповіли у прямому ефірі провідних телеканалів країни про роль жінки в Українській Армії.

Учасниця АТО, підполковник Наталія Мась та курсант Юлія Пампуха взяли участь у аналітично-дискусійній студії «Інформаційний ранок» на ТРК «5 канал», де наживо розповідали про головні проблеми, що виникають під час служби жінок у Збройних Силах та особливості навчання у Військовому інституті. Шукали відповіді на першочергові питання, прогнозували наслідки посттравматичних синдромів у військовослужбовців, набутих у ході проведення АТО.



Курсанти Юлія Голуб та Олена Шидерова взяли участь у ток-шоу «У центрі уваги» на ТРК «Київ».

Дівчата розповіли про умови вступу до Військового інституту, поділились своїми враженнями від проходження навчання та служби, відповіли на численні запитання глядачів. Так, учасниця АТО Олена Шидерова ділилася враженнями про свій бойовий та практичний досвід, отриманий у зоні бойових дій на Сході країни. Окрім того, проаналізували події, що сколихнули Україну та світ, пов’язанні з незаконним утримуванням за ґратами легендарної Надії Савченко. Курсанти висловили свої щирі переконання у тому, що Надію звільнять, а Україна – обов’язково переможе.

Жінка-героїня, жінка-Україна, пані Надіє, ми щиро вітаємо Вас зі святом Весни і бажаємо Вам стійкості духу, мужності! Залишайтесь прикладом для нас! Ми Вас чекаємо!– звернулась до героїчної Надії Савченко курсант Юлія Голуб.

Зазначимо, що у Військовому інституті Університету навчається за різними напрямками підготовки найбільша серед інших видових ВВНЗ кількість жінок-військовослужбовців. Після випуску та отримання первинного офіцерського звання «лейтенант» вони направляються до військових частин, підрозділів та установ, де проходять службу на рівні з чоловіками.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024