Новини

 

XXІІ Фестиваль мистецтв «Шевченківський березень – 2016»

10.03.2016
9 березня 2016 року в Мистецькому салоні КНУ імені Тараса Шевченка урочисто відкрився XXІІ Фестиваль мистецтв «Шевченківський березень – 2016». Концерт з нагоди відкриття фестивалю відбувся за участю студентів та творчих колективів Київського інституту музики імені Глієра та КНУ імені Тараса Шевченка.







«Знаково, що наша великомасштабна мистецька акція, що покликана перш за все зберігати та розвивати культурні традиції як основи інтеграції країни у світовий мистецький простір відбувається в стінах Шевченкового університету», – зазначив директор Київського інституту музики імені Глієра Олександр Злотник перед початком концерту. Підкресливши, що між двома освітніми закладами налагоджена тісна співпраця, він подякував ректору КНУ Леоніду Губерському за особливо тепле ставлення до молодих талантів, що їх плекає інституту музики імені Глієра, за підтримку їхніх творчих ініціатив. Він вручив Подяки Леоніду Губерському та директору Молодіжного центру культурно-естетичного виховання Надії Максименко.







«Формувати національно свідоме покоління та духовно збагачувати його повинен кожен навчальний заклад. Нашою співпрацею ми консолідуємо молодь навколо національної ідеї. XXІІ Фестиваль мистецтв «Шевченківський березень – 2016» – один із прикладів цієї культурно-просвітницької роботи», – сказав ректор КНУ Леонід Губерський.













Понад годину глядачі насолоджувалися музичними творами на вірші Тараса Шевченка, українськими народними піснями, музичними композиціями у виконанні студентів та творчих колективів двох вишів.
















Арсен Ісамідінов неперевершено виконав «Мені однаково», тепло вітав зал Ганну Попович з композицією «Плач Ярославни». Фольклорний ансамбль народних інструментів подарував присутнім концертні варіації на тему української народної пісні «Їхав козак за Дунай».










Тетяна Воротняк

Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024