Новини

 

Університет підписав Меморандум з «Укроборонпромом»

25.02.2016
25 лютого КНУ імені Тараса Шевченка, в особі ректора Леоніда Губерського, та Державний концерн «Укроборонпром», в особі генерального директора Романа Романова, підписали Меморандум про партнерство та співробітництво.

Серед іншого метою Меморандуму є консолідація зусиль, спрямованих на вирішення проблем інноваційного розвитку науково-технічного потенціалу підприємств оборонно - промислового комплексу України (ОПК) та забезпечення його підприємств підготовленими кадрами, максимально ефективного використання освітніх і наукових можливостей КНУ і науково-технічного і виробничого потенціалу Концерну в процесі підготовки спеціалістів, забезпечення працевлаштування випускників КНУ на провідних підприємствах ОПК.

Задля досягнення цього Меморандумом, зокрема, передбачається спільна участь у Державних програмах, спрямованих на розвиток підприємств ОПК; стажування та навчальна практика студентів КНУ в Концерні та на його підприємствах; залучення фахівців Концерну до визначення тематики курсових та дипломних робіт студентів та їх подальшої участі в захисті робіт, що викликають інтерес Концерну; впровадження іменних стипендій та грантів з метою заохочення студентів. Меморандумом також передбачено сприяння працевлаштуванню студентів та випускників КНУ на підприємствах ОПК та інші форми співробітництва.

В ході підписання документу ректор КНУ Леонід Губерський наголосив, що університет давно бере участь у науковій підтримці оборонних проектів, а також у потужній волонтерській діяльності. Тим часом колектив КНУ прагне зайняти свою нішу для максимального використання його можливостей у сфері оборони країни, і майбутня співпраця з Концерном дає йому таку можливість.

Генеральний директор «Укроборонпрому» Роман Романов назвав університет «інтелектуальним локомотивом країни» і наголосив: «Нас цікавить все, що є в головах ваших талановитих студентів і науковців. Ми зацікавлені у ваших ідеях, в інноваційних напрацюваннях і відповідаємо за їх втілення».

На підписанні Меморандуму були присутні проректор з наукової роботи КНУ Віктор Мартинюк, заступник генерального директора «Укроборонпрому» Артур Херувімов, інші співробітники Концерну.















Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024