Новини

 

Солідарність із кримськотатарським народом

24.02.2016
23 лютого – у День пам'яті першого президента кримськотатарської держави та національного героя кримськотататрського народу Номана Челебіджіхана (1885 – 1918), закатованого радянською владою, представники студентського парламенту факультету психології КНУ імені Тараса Шевченка відвідали захід, приурочений до цієї дати.

Вечір пам’яті Номана Челебіджіхана було організовано Національним музеєм літератури України, Всеукраїнською асоціацією громадських організацій «Альраїд», Ісламським культурним центром Києва, Центром культури та ремесел «Тамга», ГО "Ель-Чебер" за сприяння голови Меджлісу кримськотатарського народу, Президента Світового конгресу кримських татар, народного депутата України Рефата Чубарова.

Голова студентського парламенту факультету психології Сергій Шиковець, заступник з питань науки та інформації Олександр Іваскевич та голова департаменту зовнішніх зв'язків факультету Арзи Мамбетова поспілкувалися з паном Рефатом Чубаровим та від імені факультету висловили слова підтримки кримськотатарському народові у цей нелегкий для нього час.




Радянська влада зруйнувала долі багатьох народів. Кримські татари та українці свого часу мали схожі мрії та сподівання, що були так жорстоко розбиті. Але ми вистояли, втрималися. Ми змогли скинути з себе нестерпне ярмо та зробили впевнений крок вперед до світлого майбутнього. І хоча зараз нащадки наших спільних ворогів намагаються поновити злочинну діяльність своїх предків, це не зупинить нас ні на мить. Разом ми сильні! Разом ми навіки зламаємо злочинну деспотичну кремлівську машину смерті. Вона згине, як роса на сонці, а нашим народам врешті-решт усміхнеться доля!

Крим – це Україна!
Millet! Vatan! Qırım!
Слава Україні!


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024