Новини

 

Позачергове засідання Вченої ради КНУ

19.02.2016
У понеділок 18 лютого 2016 року в КНУ імені Тараса Шевченка відбулося позачергове засідання Вченої ради університету. На ній було розглянуто пропозиції щодо фінансування фундаментальних і прикладних науково-дослідних робіт згідно результатів конкурсу наукових проектів і рекомендацій МОН щодо принципів розподілу фінансування.

Ректор університету Л.В. Губерський повідомив членів Вченої ради про загальний обсяг фінансування наукових тем у 2016 році і звернув увагу присутніх на сучасні вимоги до наукових досліджень і, зокрема, їхню роль у підвищені обороноздатності і конкурентоспроможності держави.

Окремий акцент був зроблений на недоліках роботи Науково-дослідної частини університету, що не забезпечила високу якість усіх наукових проектів, що були подані на конкурс МОН у 2015 році. Внаслідок цього лише чверть наукових проектів потрапили в категорію «обов’язкового фінансування», дві третини наукових тем отримали середні бали і потрапили в «зону» часткового фінансування згідно пріоритетів університету.


Проректор з наукової роботи В.С. Мартинюк поінформував членів Ради про головні пріоритети, що були застосовані при розподілі фінансування наукових тем, що вибороли середні бали. Такими пріоритетами були прикладний і природоохоронний характер наукової теми або відсутність будь- якого фінансування наукових тем на факультеті/інституті, а для фундаментальних тем - високі конкурсні бали.

Рішенням Вченої ради Проект тематичного плану наукових досліджень та розробок, що їх виконує Київський національний університет імені Тараса Шевченка за рахунок коштів державного бюджету у 2016 році, прийнятий за основу і після фінального опрацювання рекомендований для затвердження.

















Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024