Новини

 

Звернення до професорів, викладачів, науковців університету

03.04.2006
Відомо, що наш університет є флагманом вітчизняної університетської освіти та науки. Професорсько-викладацький склад готує наукову, політичну, громадську еліту країни, проводить на сучасному рівні наукову роботу. Досягнення науковців впроваджується в життя. Але від нашого потенціалу, можливостей країна очікує більшого. Наші вчені (вчасно або періодично) не дають експертних висновків щодо ситуації в країні з основних напрямків розвитку, життя. Громадськість хотіла б чути наші пропозиції, обґрунтовану перспективу, а інколи, можливо й застереження подіям в країні.

Така експертна відповідальна та складна робота, безумовно, вимагає на виконання незапланованого певного часу. Ректорат знайде як зацікавити ентузіастів. Це може бути: скорочення педнавантаження, договори-підряди, відкриття тем з фундаментальних або прикладних програм тощо.

Як приклад, пропонуються слідуючи теми для обговорення:

1) Аналіз стану справ в освіті: форми та зміст навчального процесу, як змінюється (чи не змінюється) якість підготовки фахівців в університеті та в Україні, вплив платної освіти та приватних вузів на всі сторони освітянської роботи, фінансові справи, вимоги до студентів та викладачів, корупція, роль тестів в навчальному процесі, вступні випробування, дозвілля студентів та викладачів, соціальні питання тощо.
Головна ідея: як підсилити підготовку творчих фахівців в класичних університетах. Яке місце тут можуть займати приватні вузи?
2) Перспективний розвиток науки: природничої, гуманітарної, прикладної (зв'язок освіти і науки, державні академії наук, масштабність напрямків та координація наукових досліджень в Україні тощо).
3) Питання екології в країні.
4) Державний устрій (влада, суд, преса, телебачення тощо).
5) Питання економіки та господарювання.

Ректорат чекає на Ваші пропозиції і готовий до співпраці.


Ректор
Київського національного
університету імені Тараса Шевченка
В.В.Скопенко
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024