Новини

 

Важливо: інформація для військовозобов'язаних

21.01.2016
На підставі змін до ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо звільнення від призову на військову службу під час мобілізації окремих категорій наукових і науково-педагогічних працівників: «Призову на військову службу під час мобілізації на особливий період не підлягають також:

- студенти, аспіранти та докторанти (військовозобов’язані), які навчаються на денній формі навчання;
- наукові і науково-педагогічні працівники вищих навчальних закладів, наукових установ та організацій, які мають вчене звання та/або науковий ступінь, і педагогічні працівники загальноосвітніх навчальних закладів, за умови, що вони працюють відповідно у вищих навчальних закладах, наукових установах та організаціях, загальноосвітніх навчальних закладах за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки.
Військовослужбовці з числа осіб, зазначених в абзаці третьому частини другої статті 23 в редакції Закону України від 01.07.2015 р. N 570-VIII, призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період до набрання чинності Законом України від 01.07.2015 р. N 570-VIII, підлягають звільненню, якщо вони не висловили бажання продовжувати військову службу».


Для оформлення відповідних документів (підтвердження права на звільнення від мобілізації) необхідно:

1. Студентам, аспірантам, докторантам, які є військовозобов’язаними* (не призовниками) — отримати на факультеті (в інституті) довідку про навчання. Подати довідку до районного військового комісаріату, в якому перебувають на військовому обліку;

2. Кандидатам (докторам) наук* – представити до районного військового комісаріату, в якому перебувають на військовому обліку, оригінал та копію диплома про присвоєння наукового ступеня — особисто (вимога військових комісаріатів);

3. Доцентам (професорам)* – представити до районного військового комісаріату, в якому перебувають на військовому обліку, оригінал та копію атестата про присвоєння вченого звання — особисто (вимога військових комісаріатів).

Граничний вік перебування у запасі для солдат, сержантів, старшин та офіцерів — 60 років. Жінок-військовозобов’язаних – 50 років.

*При собі мати паспорт та військовий квиток (або документ замість військового квитка).

Начальник Другого військово-мобілізаційного відділу С.Ю. Концевий


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024