Новини

 

У ВІКНУ відбулася презентація військового радіо

13.01.2016
З 1 березня 2016-го року в Україні розпочне мовлення радіо для військових у форматі EHR. Про це під час презентації проекту випускникам Військового інституту, повідомила керівник військового телебачення України підполковник Яна Холодна. За її словами 70% контенту цієї хвилі буде музика, а також новини і програми, розраховані на військових. Варто зазначити, що такий вид мовлення впроваджується вперше не лише в Україні, а й на теренах всього СНД.




- Не секрет, що наші військові на передовій часто страждають від інформаційного вакууму. Ми повинні йти в ногу з часом, відповідати потребам суспільства, ми повинні протидіяти тій інформаційній атаці, що ведеться проти нас з боку агресора. Це буде живий ефір, де військові зможуть передавати вітання, замовляти музику, розповсюджувати новини, також будуть ефіри з експертами та військовими, - зазначила Яна Холодна.




Вона разом зі своїми колегами детально розповіла майбутнім офіцерам про структуру та організацію роботи Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України та військового радіомовлення, їх роль у вирішенні завдань в рамках антитерористичної операції та запропонувала курсантам подавати свої резюме з метою можливого працевлаштування.




Під час презентації проекту присутні обмінялися думками з приводу впровадження військового радіомовлення, його якісного та змістовного наповнення.

Створення радіостанції профінансувала американська благодійна організація Spirit of America. Засновник організації Джим Гейк розповів, що рішення про виділення коштів на реалізацію цього проекту він прийняв після відвідування зони АТО.




- Україна – це нація волонтерів. Нас це вразило. Люди свідомо служать своїй країні, це саме той громадянський рух, що є основою демократичної держави. Волонтери ризикують своїм життям, щоб країна жила у світі. Ми підтримуємо українців у цьому прагненні, - зазначив він.

З питань залучення до проекту військового радіо звертатися до керівника військового телебачення Яни Холодної. Контакти: +38 (050) 304-94-07, e-mail – yanaholodna@ukr.net.




Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024