Новини

 

“Франкомовний простір в Україні та світі”

23.03.2006
Інформаційний день “Франкомовний простір в Україні та світі” відбувся в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка 22 березня 2006 року. Він став одним з офіційних заходів всесвітнього тижня франкофонії.

Двадцяте березня святкується у світі як “Міжнародний день франкофонії”. На сьогодні це свято набуває важливого значення, оскільки Україна має намір приєднатися до Міжнародної організації франкофонії. Питання приєднання нашої держави до Міжнародної організації франкофонії розглядатиметься у Бухаресті під час саміту глав держав і урядів країн, які використовують французьку мову, у вересні цього року.

Мета заходу – розкриття сутності франкофонії для української спільноти. Програма складалася з двох частин. У першій половині дня для університетської громади та представників держави була проведена відео-конференція “Роль франкофонії в університетах України” між Києвом, Бухарестом та Парижем. У відео-конференції взяли участь директор Інституту філософії НАН України Мирослав Попович, який представляв Україну, президент Міжуніверситетської агенції франкофонії пан Шарль Гомбе-Мбалауа, директор Східноєвропейського бюро агенції пані Ліліан Ромароса у Бухаресті та координатор програми агенції у Парижі. Відкрив конференцію перший проректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Олег Третяк.

Друга частина свята – виступ представників франкомовного світу в Україні “Франкомовне суспільство в Україні: багатство та розмаїття” охопила ширше коло учасників. Виступили студенти, викладачі, дипломати, керівники громадських франкомовних організацій.

Завершився інформаційний день “Франкомовний простір в Україні та світі” нагородженням переможців Великої гри франкофонії та переможців конкурсу поезії.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024