Новини

 

Лекція-діалог Алексіс Рамос

23.12.2015
За участю партнера програми Фулбрайта-Клінтона, а наразі – консультанта Міністерства освіти і науки України Алексіс Рамос у КНУ відбулася лекція-діалог на тему «Міжнародна освіта в умовах посилення академічної вимогливості та об’єктивності оцінювання результатів». На зустрічі були присутні студенти та викладачі Університету, представники офісу Фулбрайта та студентського самоврядування.
Пані Алексіс пояснила, що в умовах глобалізації, до якої людство вже призвичаїлося, все менше уваги акцентується на впливі зовнішніх чинників на вищу освіту. Проте актуальними залишаються способи взаємодії університетських менеджерів і управлінців зі студентами та професорсько-викладацьким складом. Алексіс наголосила на необхідності відкритих, рівноправних взаємин, діалогу та довіри у стосунках як основи успішної реалізації національної освітньої політики та дотримання належного рівня внутрішньокорпоративної комунікації.
На зустрічі обговорили вплив технологічних досягнень на доступність сучасної освіти. Студенти і викладачі активно дискутували з приводу функцій і значення масових он-лайн-курсів – Massive Open Online Courses, та відкритих освітніх ресурсів – Open Educational Recourses, самостійного навчання, індивідуальних навчальних траєкторій та навчання впродовж життя, їх студентів і зацікавлених осіб до навчання та підвищить рівень атрактивності, створить імідж КНУ як університету вибору.

«Забезпечення якості освіти є основним завданням, що покладається на кожен вищий навчальний заклад. Ми дотримуємося відповідності якості освітніх програм і кваліфікацій задекларованим нами ж стандартам, а також вимогам інших уповноважених органів. Процеси забезпечення якості застосовуються до всіх моделей навчання та викладання в університеті, а дотримання Європейських стандартів та рекомендацій щодо забезпечення якості в Європейському просторі вищої освіти наразі сприяють внутрішньому та зовнішньому забезпеченню відмінного рівня освітніх послуг, що ми надаємо», – прокоментував проректор Володимир Бугров.
Діалог з Алексіс Расмос сприяв осмисленню векторів розвитку української освіти загалом, а також окреслив перспективи співпраці відділу академічної мобільності Університету з МОН України та програмою академічних обмінів імені Фулбрайта у напрямку реалізації спільних проектів та навчальних програм.

Оксана Данильченко,
начальник відділу академічної мобільності КНУ










Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024