Новини

 

Мистецький салон відчинив «Вікно у Литву»

22.12.2015
21 грудня 2015 року у Мистецькому салоні відбувся концерт «Вікно у Литву». Він був присвячений 25-річчю відновлення незалежності Литовської Республіки. До університету завітало тріо інструменталістів з репертуаром творів литовських композиторів. Троє відомих у світі виконавців , лауреати міжнародних конкурсів об’єдналися для спільної ініціативи - відкрити найбільш яскраві твори литовських композиторів-класиків і об’єднати їх в одному альбомі. У складі тріо:

Даля Дєдінскайтє - одна з найвідоміших молодих скрипалів Литви, лауреат національних і міжнародних конкурсів. Була переможницею міжнародного конкурсу скрипалів («Violin in Dresden») в Німеччині в 2010 році, виконавицею концерту Людвіга ван Бетховена для скрипки з оркестром на престижному фестивалі «Dresdner Musikfestspiele 2012», разом із симфонічними оркестрами як соліст виступала з концертами в Європі, США і Новій Зеландії.

Глєб Пишняк – лауреат багатьох національних і міжнародних конкурсів, талановитий музикант, який виступає в найвідоміших концертних залах світу: Австрії, Литви, Амстердаму, Москви. У 2006 році Глєб був відзначений Президентом Литовської Республіки Валдасом Адамкусом за популяризацію литовської культури за кордоном.

Гінтарас Янущявічюс - один з найвідоміших литовських піаністів на міжнародній арені за останні п\'ятнадцять років. Він виступав з понад 30-ма оркестрами, брав участь у відомих фестивалях у Польщі, Франції, Німеччині. Часто виступає у камерних складах з відомими музикантами світу і проводить уроки майстерності в Японії, Китаї, Ізраїлі, Румунії, Молдові, Іспанії, Італії та Литві.













Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024