Новини

 

Відкрито Центр корейської мови і літератури

22.03.2006
Центр корейської мови та літератури відкрито в Інституті філології Київського національного університеті імені Тараса Шевченка. Відкриття відбулось 22 березня 2006 року за участю Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Корея в Україні Пана Хо Сун Чела, директора Інституту філології Григорія Семенюка, начальника Управління міжнародних зв’язків Київського національного університету імені Тараса Шевченка Петра Беха.

Директор Інституту філології привітав всіх з цією подією і зазначив: “Я дуже радий, що ми маємо нагоду відкрити центр вивчення корейської мови, літератури, культури в наших стінах. Та хотів би наголосити - це лише невеличкий центр, а для того щоб вивчати корейську мову і літературу є, так би мовити, весь інститут”. Також Григорій Семенюк подякував посольству за допомогу, яка надається інституту та висловив сподівання на подальшу, ще тіснішу, співпрацю.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні Пан Хо Сун Чел, вітаючи всіх з нагоди відкриття центру, пообіцяв всіляко сприяти його роботі і підкреслив, що він буде одним з найкращих центрів вивчення корейської мови та літератури.

Якщо зазирнути в історію Інституту філології, то можна з’ясувати, що вивчення корейської мови в інституті розпочалось у 1997 році. В перші роки випускали приблизно тринадцять спеціалістів, згодом двадцять три. Потім була перерва, а у 2003 році відновлено набір на корейську мову. На сьогоднішній день її вивчає близько тридцяти студентів.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024