Новини

 

Семінар за результатами проекту ATHENA

04.12.2015
3 грудня 2015 року в КНУ відбувся Всеукраїнський семінар за результатами проекту ATHENA «Сприяннясталості та автономії вищих навчальних закладів».

Університетська автономія та фінансове забезпечення є ключовими чинниками, що дозволяють університетам виконувати їхню місію. Реформи систем управління та фінансування є, таким чином, критичними елементами у модернізації вищої освіти.

Як учасник європейського проекту ATHENA, метою якого є сприяння університетській автономії в Україні, Вірменії та Молдові, Спілка ректорів вищих навчальних закладів України, Київський національний університет імені Тараса Шевченка спільно з Асоціацією Європейських Університетів (АЄУ) провели семінар, присвячений результатам проекту ATHENA з автономії та фінансового забезпечення університетів в Україні, а також діяльності Асоціації Європейських Університетів та перспектив подальшої співпраці українських університетів з АЄУ.






















В семінарі взяли участь керівники, заступники, голови фінансових, кадрових та інших підрозділів широкого кола українських університетів, Національний Еразмус+ Офіс.
З презентаціями виступили Леслі ВІЛЬСОН, Генеральний Секретар Асоціації Європейських Університетів, Брюссель, Бельгіята Томас ЕСТЕРМАНН, Голова підрозділу управління, автономії та фінансуванняАЄУ, після чого відбулася жвава і цікава дискусія щодо результатів, актуальних проблем та викликів.

На семінарі розповсюджувалися публікації АЄУ та за проектом:
1. Фінансово стійкі університети - Система повного обліку витрат: практика і прогрес. Томас Естерманн і Анна-Лена Клейс-Кулик, 2013
2. Фінансово стійкі університети ІІ. Диверсифікація джерел надходжень європейських університетів. Томас Естерманн і Інора Беннетот Прюво, 2011
3. Автономія університетів Європи ІІ. Система показників. Томас Естерманн, ТерріНоккала і Моніка Стайнел, 2011
4. ATHENA інструментарій. Фінансове управління. 2015
5. ATHENA інструментарій. Моделі управління. 2015
6. ATHENA інструментарій. Управління персоналом. 2015
7. АВТОНОМІЯ УНІВЕРСИТЕТІВ УКРАЇНИ. АНАЛІЗ І ПЛАН ДІЙ.
8. Відділ з питань управління, фінансування та розробки державної політики Асоціація європейських університетів 2012-201




Напередодні роботи семінару відбулася робоча зустріч проректора з міжнародного співробітництва КНУ Петра Беха з Генеральним Секретарем Асоціації Європейських університетів Леслі Вільсон і Головою підрозділу управління автономії та фінансування АЄУ Томасом Естерманом, на якій було обговорено актуальні питання.











Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024