Новини

 

Президент України виступив перед студентами КНУ імені Тараса Шевченка

06.11.2015
6 листопада 2015 року свою Альма-матер, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, відвідав Президент України Петро Порошенко. Він зустрівся зі студентами та викладачами. Перш ніж перейти до теми зустрічі, що стосувалася змін до Конституції в частині правосуддя, Президент закликав університетську родину виконати Гімн України: «У нас є добра традиція - розпочинати зустрічі з державного Гімну. В стінах свого рідного університету традицій потрібно дотриматися», - зазначив Глава держави.

Він розпочав виступ рядками твору українського класика Євгена Гребінки «Ведмежий суд», зазначивши при цьому, що процитував його з однією метою – підкреслити глибину проблем і масштаб реформ, які нам потрібно здійснити. ).

Після виступу Президент України відповів на запитання студентів. Вони цікавилася чи повинні працювати адміністративні суди автономно, чи потрібно повертати триланкову судову систему, чи розглядаються варіанти прямих виборів суддів населенням, яка роль класичних університетів у подоланні суспільних проблем тощо. Запитань було багато та Петро Порошенко відповів на всі й зауважив: «Думаю, що це дуже символічно: у цьому залі вперше за 18 місяців не прозвучало запитань про війну, хоча вона є найважчим випробуванням для України. Нам багато вдалося зробити за цей час. Ми зупинили можливо найбільш потужну й агресивну армію світу, звільнили дві третини окупованого українського Донбасу, створили найпатріотичнішу армію на континенті».

Ректор КНУ академік Леонід Губерський подякував Президентові за те, що у своєму напруженому робочому графіку він знайшов час для зустрічі зі студентами, за яскравий виступ, щирі й відверті відповіді на запитання. Він також висловив впевненість у тому, що зусилля Президента та людей, які з ним працюють, приведуть до миру, спокою, злагоди й достатку на нашій землі. І наш народ у найближчому майбутньому займе належне місце серед розвинутих країн Європейського Союзу. А колектив Шевченкового університету завжди підтримував і підтримуватиме його зусилля в цій нелегкій діяльності.



































Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024