Новини

 

Соціологія праці та зайнятості

05.11.2015
5 листопада 2015 року на кафедрі галузевої соціології факультету соціології КНУ спільно з ІПК Державної служби зайнятості України відбулася міжнародна науково-практична конференція «Соціологія праці та зайнятості: шляхи інституціоналізації і перспективи розвитку»

Конференція була присвячена нагальним питанням соціології праці та зайнятості та можливим змінам у зв’язку з майбутнім реформуванням державної служби зайнятості.




На відкритті конференції завідувач кафедри галузевої соціології професор, доктор соціол.н., В.В. Чепак наголосила на необхідності прогнозування розвитку ринку праці як чинника продуктивної зайнятості.

Цікавою була дискусія за участю директора науково-дослідного і навчального центру з праці та соціальних проблем Міністерства праці та соціального захисту населення Азербайджанської Республіки Вугара Гасанова, професора кафедри галузевої соціології д.соціол.н., М.В. Туленкова, щодо сучасних трансформацій соціальної трудової сфери в умовах глобалізації світового ринку праці.

Зацікавлено слухали учасники доповідь завідувача кафедри соціології та соціально-гуманітрних дисциплін ІПК ДСЗУ, професора, д.філос.н., Лукашевича М.П. щодо розробки концепції ресоціалізації переселенців в Україні.

Учасники конференції з азербайджанської сторони та представники кафедри галузевої соціології КНУ імені Тараса Шевченка домовилися розвивати і розширювати співробітництво в галузі підготовки кадрів вищої кваліфікації, спеціалістів служби зайнятості, проведення наукових досліджень з проблем зайнятості, ринку праці, трудової міграції тощо.

О.О. Боровський, доцент кафедри галузевої соціології


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024