Новини

 

Київський університет відвідав Посол Республіки Греції

01.03.2006
Першого березня 2006 року Київський національний університет імені Тараса Шевченка відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Грецької Республіки в Україні пан Дімітріу Харалампос.

Він зустрівся з ректором Київського університету, академіком, Віктором Скопенком. Ректор розповів пану Послу про традиції вивчення давньогрецької та новогрецької мови в Інституті філології Київського університету.

Традиції викладання новогрецької мови започатковані в Київському університеті у 1958 році відомими елліністами А.О. Білецьким та Т.М. Чернишовою, які працювали на кафедрі класичної філології і загального мовознавства. Кафедру елліністики було створено 20 травня 1999 року. Її заснування обумовлене потребою підготовки в Україні філологів і перекладачів зі знанням новогрецької мови та літератури, дослідження актуальних проблем елліністики. Зараз в Київському університеті новогрецьку мову вивчають близько 80 студентів. Також при кафедрі діє Центр елліністики, відкритий 18 лютого 2000 року.

Пан Посол в свою чергу пообіцяв поглиблювати співпрацю з Київським університетом та всіляко допомагати кафедрі і Центру елліністики Інституту філології.

Після закінчення зустрічі пан Дімітріу Харалампос побував на кафедрі елліністики, де зустрівся з викладачами та студентами, які вивчають новогрецьку мову.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024