Новини

 

Програма Євразія - нові можливості для розвитку міжнародної співпраці

20.10.2015
19 жовтня представники з Норвегії, України, Грузії та Молдови - учасники консорціуму з підготовки спільного проекту за програмою Євразія (Норвезький фонд SIU) зустрілися в нашому університеті з проректором з міжнародного співробітництва професором П. Бехом та начальником відділу міжнародного співробітництва А. Кравченком. Координаторами проекту з проблематики ризик-менеджменту з норвезької сторони є професор Норвезького Університету науки та технологій (Тронхейм, Норвегія) О. Гайворонський, а з української - начальник Управління міжнародного науково-технічного співробітництва та інноваційних технологій, професор факультету кібернетики В. Заславський.

Учасником проекту є також Академія транспорту, інформатики та комунікацій (Кишинів, Молдова), яку під час зустрічі представив її ректор, професор Д. Соломон. Про роль у проекті Батумського університету імені Шота Руставелі (Батумі, Грузія) розповів професор І. Дідманідзе. Важливе місце у проекті займає Інститут кібернетики імені В.М.Глушкова НАНУ, що був представлений членом-кореспондентом НАНУ, професором П. Кноповим та професорами В. Норкіним та П. Стецюком.

Створена мережа університетів-партнерів вже здобула грант для якісної підготовки кількарічного проекту спрямованого на розробку та гармонізацію магістерських та PhD програм. Важливу роль у підготовці аспірантів відведено Міжнародному інституту прикладного системного аналізу (IIASA, Austria), що прийматиме аспірантів в рамках літньої школи.

Професор П.Бех побажав учасникам проекту успіхів у його підготовці, позитивного результату при відборі у норвезькому фонді SIU та розвитку співробітництва у міжнародних проектах та програмах.






Управління міжнародного науково-технічного
співробітництва та інноваційних технологій



Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024