Новини

 

Левко Лук’яненко: я завжди прагнув прозріння нашого народу

29.09.2015
Видатний українець прочитав відкриту лекцію студентам Шевченкового Університету «Україна: шлях до незалежності. Успіхи та прорахунки», а також презентував новий тринадцятитомник своїх праць.

Герой України, відомий політичний та громадський діяч Левко Лук’яненко сьогодні виступив перед студентами КНУ з відкритою лекцією. Він звернувся до молодої аудиторії зі словами про те, що життя – це творення фактів: від події до події плине ріка життя. Тому для людини, яка хоче глибше пізнати суть буття, варто повсякчас зупинятися, щоб аналітично осмислити причини, що визначають перебіг подій.
Цього разу Л. Лук’яненко докладно розповів про свою літературну творчість, яка носить «козацький, буремний характер», як і вся діяльність цієї видатної людини. За його словами, взяти до рук перо його змусила політика Москви з денаціоналізації українців. «Тож, піднесення національної свідомості українського народу стало моїм головним життєвим завданням», - сказав гість. На його переконання, національна історія залежить від розвитку національної свідомості.
У своєму щирому побажанні студентам та викладачам Шевченкового Університету Левко Лук’яненко закликав молоде покоління високо нести ім’я Тараса Шевченка – нашого духовного провідника, вчитися українській історії та нести ці знання до людей.
Зустріч стала спільним заходом Університету та громадської організації «Неподільна Україна».






























Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024