Новини

 

Оприлюднено прізвища студентів і курсантів, які будуть включені до списку виборців

24.09.2015
24 вересня Студентський парламент КНУ імені Тараса Шевченка передав Центральній виборчій комісії університету з виборів ректора список з 569 студентів і курсантів для внесення до списку виборців. 19 жовтня ці студенти разом з пропорційними частками співробітників університету обиратимуть ректора.
.

Моніторингова група від Громадської ради при Міністерстві освіти та науки України прослідкувала за виборами студентів та курсантів і надала свою оцінку за наступними критеріями: забезпечення таємності голосування, професійність роботи працівників дільничної виборчої комісії, доступність голосування для всіх виборців, підрахунок голосів, формування підсумкового протоколу результатів та передача його центральній виборчій комісії.

Зазначимо, що спостереження відбувалося на 8 виборчих дільницях: Червоний корпус, хімічний факультет, економічний факультет, географічний факультет, Інститут філології, ІМВ, ще 2 дільниці в корпусах на природничих факультетах ВДНХ.

Результати моніторингу:

1. На всіх дільницях була забезпечена таємність голосування: наявність кабінок для голосувань, опломбовані урни. Процедура передачі бюлетенів виборцю для голосування відповідала правилам.

2. Усі працівники виборчих дільниць доступно пояснювали виборцям деталі виборчого процесу, у випадках, коли студент не знав нічого про вибори, співробітники фахово пояснювали сутність виборчого процесу.

3. Усі 8 дільниць дозволили студентам голосувати з мінімальними витратами часу. Дільниці були розташовані з урахуванням кількості студентів, які на них голосують.

4. Процес підрахунку голосів повністю відповідав стандартам виборчих процесів.

5. Передача підсумкового протоколу була здійснена на наступний день після виборів. Підсумковий протокол містив повні дані про всіх кандидатів та всіх переможців з урахуванням кількості голосів за кожного кандидата.

В цілому вибори студентів, які будуть включені до списку виборців на виборах ректора варто вважати такими, що відбулись без порушення вимог діючих норм та правил.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024