Новини

 

"Погляд зі Сходу: Європа в арабських джерелах"

23.09.2015
22-23 вересня 2015 року на історичному факультеті КНУ відбулася Міжнародна наукова конференція "Погляд зі Сходу: Європа в арабських джерелах".
Декан історчного факультету Іван Патриляк привітав учасників, побажав плідної роботи й зазначив, що результати конференції суттєво доповнять знання з середньовічної історії України, будуть використані у написанні підручників, посібників з історії України, джерелознавства, історії країн Центрально-Східної Європи. За словами декана, конференція - один з етапів підготовки критичного видання арабського тексту записів архідиякона Павла Алепського і Антіохійського патріарха Макарія. Проект передбачає подальше дослідження арабомовних матеріалів з європейської історії спільними зусиллями науковців різних країн.
З вітальним словом також виступив Олександр Богомолов директор Інституту сходознавства імені А.Ю. Кримського НАН У.
Конференція працювала за такими тематичними напрямками:
• Відносини християн Близького Сходу з країнами Східної Європи;
• Літературна спадщина Макарія Антіохійського і Павла Алепського
• Арабські джерела з історії Східної Європи в дослідженнях українських вчених;
• Текстологічні аспекти арабських рукописних джерел;
• Арабські джерела в рукописних зібраннях Європи.
Конференція відбулася на базі кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн, за участю Інституту сходознавства ім. А.Ю. Кримського НАН України, Центру візантійської історії та цивілізації (Париж, Франція) та Інституту досліджень Південно-Східної Європи Румунської академії (Бухарест, Румунія).














Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024