Новини

 

У геологів гостювали колеги з Арктичного університету Тромсе

24.09.2015
14-18 вересня 2015 року ННІ «Інститут геології» відвідала делегація із Арктичного університету Тромсе (Королівство Норвегія) в рамках співпраці, що фінансується норвезьким фондом SIU. До складу делегації, очолюваної директором Факультету геології Матіасом Форвіком, входили: представник ректорату Арктичного університету Тетяна Савінова, голова адміністрації факультету Інгрід Солхейм, радник з навчального процесу Кая Мортенсен, керівник наукового центру Арктичних нафтогазових досліджень Івар Мартенс, асоційованих професорів Сабіна Стріміч-Палінкас та Мелані Форьен. Гості відвідали навчальні та наукові підрозділи ННІ «Інститут геології», Геологічний та Зоологічний музеї Університету, була організована серія презентацій, що демонстрували навчальну та наукову діяльність обох сторін. Відбулася відео-конференція за участі представників КНУ імені Тараса Шевченка, Арктичного університету Тромсе та Тбіліського Державного університету, на якій сторони обговорили новий проект співпраці. Координатор поточного проекту від КНУ заступник директора Інституту геології Кравченко Д.В. та виконавці проекту доцент Віршило І.В., доцент Курило М.М. та професор Митрохін О.В. ознайомили гостей з найхарактернішими особливостями геологічної будови України. Активну участь у заходах візиту взяли молоді вчені Меньшов О.І. та Петруняк В.Д.


Делегація Університету міста Тромсе відвідала також Канівський природній заповідник. Норвезька сторона ознайомилася з особливостями заповідника, його науковою роботою, роллю у забезпеченні навчальних практик природничих факультетів та інститутів нашого університету. В ході невеличкої екскурсії по заповіднику, що її провели завідувач кафедри загальної та історичної геології Іванік О.М. та керівник першої навчальної практики доцент Менасова А.Ш., було продемонстровано можливості для проведення спільних навчальних геологічних практик.


Для більшості членів делегації Арктичного університету Тромсе це був перший візит не лише до Києва, а й в Україну. Столиця нашої держави й наш університет залишили у гостей гарне враження і бажання розвивати подальшу співпрацю між нашими університетами.














Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024