Новини

 

За Мир у всьому світі

22.09.2015
21 вересня, у Міжнародний день миру, за участю адміністрації Києва, представників ООН, громадських організацій, учасників антитерористичної операції курсанти Військового інституту КНУ імені Тараса Шевченка взяли участь у ході “Марш миру”.

Курсанти поклали квіти до Меморіалу воїнам-афганцям, які загинули під час бойових дій в Афганістані. Потім “Марш миру” пройшов до Національного музею історії України в Другій світовій війні, на площі біля якого відбувся мітинг.

Символічно, що у цій ході взяли участь курсанти учасники антитерористичної операції, які цьогоріч вступили на навчання до Військового інституту КНУ. Кому, як не їм знати ціну миру, за яку готові заплатити своїм здоров’ям та життям тисячі людей. Молодь з ентузіазмом долучилася до спілкування з учнями шкіл, які беруть участь у марші. Учасники АТО поділилися з дітьми та студентами своїми почуттями, пережитими під час бойових дій.

 Знаючи як нелегко відстоювати свободу і незалежность, пройшовши крізь пекло неоголошеної війни, ми розуміємо стурбованість міжнародної спільноти за збереження крихкого миру у світі, який наразі так лихоманить. Ми за мир у всьому світі,  зазначив учасник АТО курсант першого курсу Артем Тицький.

Нагадаємо, що Міжнародний день миру відзначають у всьому світі за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН як день всесвітньої відмови від насильства і вогню. Його почали святкувати в 1982 році. У цей день ООН закликає всі країни зупинити військові дії і хоча б на 24 години припинити проливати кров.
















Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024