Новини

 

Президент привітав переможців міжнародних учнівських олімпіад

10.09.2015
«Ви демонструєте світові, що українці – надзвичайно талановитий, працелюбний і інтелектуальний народ. Ваш талант і праця доводять світу, що європейське майбутнє України набуває реальних обрисів» - такими словами Президент Петро Порошенко зустрічав найрозумніших школярів України.

Під час зустрічі з переможцями міжнародних учнівських олімпіад 2015 року з основних предметів глава держави привітав молодих людей та назвав їх молодою інтелектуальною надією України, з якої починається відродження держави. Усі переможці міжнародних олімпіад, які закінчили школу, стали студентами вищих навчальних закладів. У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка навчаються 14 переможців міжнародних олімпіад, у Харківському національному університеті імені Каразіна – 4.




Президент поздоровляє кращих учнів країни. Зліва - призер міжнародних олімпіад з астрономії, учень УФМЛ КНУ імені Тараса Шевченка Владислав Вертелецький

«Ви станете інженерами, лікарями, вчителями, кібернетиками, підприємцями. Серед вас є також ті, хто в майбутньому бачать себе дослідниками та вченими. Новими Патонами, Амосовими, Вернадськими. Українська наука, техніка, економіка потребують інноваційних підходів і відкрита для всіх обдарованих молодих патріотів, здатних надати їм нової динаміки. Вірю, що кожен з вас використає ці можливості для здійснення своїх мрій», – сказав Петро Порошенко.




Ректор Київського Національного університету Тараса Шевченко Леонід Губерський у свою чергу подякував Президентові за зустріч та увагу, яку він приділяє науці та освіті молодого покоління: «Я маю право з позиції свого віку сказати, що не пам’ятаю, щоб Президент України організовував таку зустріч. Дуже знаковим є те, що Глава держави звернув увагу саме на переможців олімпіад з фундаментальних дисциплін, які зміцнюють національну безпеку України».




Міжнародні учнівські олімпіади проводяться щороку в різних країнах світу з основних предметів: математики, фізики, географії, історії, біології. Команди України беруть в них участь починаючи з 1993 року. Традиційно команди України займають високі позиції – в першій двадцятці, а з деяких предметів, зокрема математики та фізики, українці завжди потрапляють у першу десятку серед усіх команд світу. У 2015 році серед 28 учасників міжнародних олімпіад вибороли призові місця 26 учнів, з них дві золоті медалі з математики, 14 срібних та 10 бронзових з природничих та точних наук.





Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024