Новини

 

Заява учасників наради керівників підрозділів КНУ

16.09.2015
Заява
учасників наради керівників підрозділів Київського національного університету імені Тараса Шевченка, що відбулася за ініціативи голови Організаційного комітету із проведення виборів ректора Університету О.Закусила


У КНУ імені Тараса Шевченка згідно із Законом України «Про вищу освіту» та у відповідності до нового Статуту Університету розпочато підготовку до перших виборів ректора.

На думку учасників наради – це подія особливого значення, оскільки Університет є державотворчою інституцією, тому всі процеси у ньому сприймаються як показові для країни і визначають напрями суспільного поступу всієї України.

Від початку цей процес базувався на неухильному дотриманні демократичних принципів: відкритості, гласності, вільного і таємного волевиявлення, добровільної участі у виборах, забезпечення рівності прав усіх учасників виборів.

Саме на таких засадах здійснюються всі належні заходи у рамках підготовки до виборів, забезпечення їх законного та прозорого проведення: висування кандидатів, формування Центральної виборчої комісії та дільничних комісій, підготовка списків виборців та інші заходи, передбачені відповідними положеннями.

Високий рівень толерантності та шляхетності, відповідальності та гідності, уважного та шанобливого ставлення до поглядів і думок іншого завжди вирізняли Шевченків Університет. Тож дотримання загальновизнаних у науковому й освітньому середовищі морально-етичних норм поведінки, дискусій та полеміки має залишатися нашим базовим принципом у період виборів.

Вибори мають стати прикладом спільної праці всіх, хто складає університетську громаду – студентів, викладачів, співробітників всіх підрозділів. Спільні зусилля та єдність також потрібні нашому колективу і для того, щоб нічого не могло завадити вільному та відповідальному волевиявленню кожного з нас, хто прийде 19 жовтня на виборчі дільниці.

Учасники наради засвідчили, що такі підходи мають лише зміцнити репутацію Університету як провідного національного вищого навчального закладу та показати приклад демократичного урядування для всіх освітян і науковців України.



Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024