Новини

 

Публікація на "Тиждень.UA"

15.09.2015
Більшість українських вишів втратили позиції в авторитетному міжнародному рейтингу QS World University Rankings. Позиції зберіг тільки КНУ імені Тараса Шевченка, - наголошується в публікації на порталі "Тиждень.UA".

Згідно з рейтингом, перша трійка кращих вишів світу - це Масачусетський інститут технологій (МІТ), Гарвардський університет та університет Кембриджу.

Українські заклади залишились на минулорічних позиціях, а деякі навіть впали нижче. Зберіг позиції КНУ ім. Тараса Шевченка – як і минулого року він на 421-430 місці. Натомість Харківський університет ім. Каразіна опустився на десять сходинок і перебуває на 491-500 місці. Серйозніше втратив позиції НТУУ «Київський політехнічний інститут», скотившись з 551-600 до 601-650 місця. Також до рейтингу потрапили Сумський державний університет, Донецький національний університет та Харківський політехнічний інститут – які займають позицію 700+.

Рейтинг The QS World University Rankings, починаючи з 2010 року, щорічно складає британська компанія Quacquarelli Symonds (QS), яка пропонує широкий спектр консультацій для охочих навчатись за кордоном. Основу рейтингу складає анкетування роботодавців та викладачів з усього світу. Цього року воно сягнуло понад 76 тис. представників академічної спільноти та понад 42 тис. респондентів-працедавців. На сьогодні QS оцінює понад 2 тис. інституцій, з яких визначає 800 найкращих.

Джерело: інтернет-портал "Тиждень.UA"

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024