Новини

 

Святковий переддень осені

31.08.2015
Вітаємо всіх першокурсників Шевченкового університету! На перший курс цього року зараховано майже 8 тисяч найкращих випускників українських шкіл. Тож не дивно, що частина факультетів та інститутів КНУ імені Тараса Шевченка вирішили провести посвяти й вручення студентських квитків ще до Першого вересня.

31 серпня новачків приймали Інститут міжнародних відносин, Інститут біології, Інститут геології, Інститут високих технологій, Інститут філології, а також хімічний, юридичний, економічний, фізичний факультети, факультет соціології, факультет радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем. Майбутніх міжнародників і дипломатів привітали ректор КНУ академік Леонід Губерський, директор Інституту міжнародних відносин Валерій Копійка, колишній міністр закордонних справ, випускник ІМВ Володимир Огризко, заступник міністра освіти і науки, випускник ІМВ Олег Дерев’янко, ректор Дипломатичної академії при Міністерстві закордонних справ України Микола Кулінич.












Шалено популярний цього року Інститут біології тепло й привітно зустрів першокурсників. Адміністрацію представляв проректор із міжнародних зв’язків Петро Бех. В курс справи новобранців вводили директор ННЦ «Інститут біології» професор Людмила Остапченко, завідувачі кафедр, студенти-старшокурсники. Виступив знаний випускник нашого Університету, академік НАН України, заступник директора Інституту біохімії імені академіка Паладіна НАН України професор Сергій Костерін.


















Цього року економічний факультет поповнили майже 350 студентів. Успіхів і наснаги їм побажали проректор з науково-педагогічної роботи, завідувач кафедри фінансів Ігор Лютий, декан економічного факультету професор Віктор Базилевич, старшокурсники й випускники.

Від першокурсників зі словами привітання виступила призер Всеукраїнської учнівської олімпіади з економіки, Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України Христина Огерук. Після оголошення наказу ректора про зарахування декан факультету вручив студентські квитки щасливим першокурсникам.












Першокурсників Інституту філології вітали ректор КНУ академік Леонід Губерський, директор Інституту Григорій Семенюк, директор видавництва «Абабагаламага» Іван Малкович, Надзвичайний та Повноважний Посол Португалії в Україні пані Марія Кріштіна Серпа ди Алмейда, Надзвичайний та Повноважний Посол Індонезії в Україні пані Нінік Кун Нар’яті, офіцер батальйону «Закарпатська Січ» Микола Тихонов, завідувачі кафедр та викладачі Інституту. Поблагословив та побажав успіхів у навчанні майбутнім філологам Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

Іван Малкович побажав першокурсникам, щоб фортуна у найвідповідальніші моменти відсилала їм свого білогривого коня. Він порівняв КНУ з величезним лайнером, який пливе в океані знань, і висловив сподівання, що цей лайнер — саме той, на який кожен з них хотів потрапити. Варто зазначити, що на деякі спеціальності прагнули потрапити до 60 школярів на місце.














О 12 годині в Актовій залі Інституту післядипломної освіти вручали студентські бакалаврам та магістрам Інституту високих технологій. В. о. директора Інституту професор Володимир Ільченко розповів студентам про навчання і наукову роботу в ІВТ, про міжнародну співпрацю і зв'язки з підприємствами й фірмами, що працюють в галузі високих технологій. Завідувачі кафедр розповіли про основні напрями роботи кафедр і стажування кращих студентів в українських і закордонних наукових лабораторіях. А старшокурсники поділилися власним досвідом, побажали молодшим колегам успіхів у навчанні й науковій роботі. Також в ІПО отримували студентські шістдесят п’ять дівчат та хлопців, які навчатимуться на факультеті соціології. Нових студентів привітали декан, завідувачі кафедр, активісту студентського самоврядування факультету. Після посвяти на першокурсників очікував сюрприз - квест, підготований студентами старших курсів та кураторами груп. Вони показали новачкам корпуси, розповіли про навчання й студентське життя.






Під час урочистого вручення студентських на хімічному факультеті декан Юліан Михайлович Воловенко розповів майбутнім студентам про подвійне дипломування з французькими вишами. Наші магістри-хіміки можуть одночасно отримати дипломи Шевченкового університету та французьких університетів м. Анже або м. Тулузи.

По-домашньому затишно святкували на факультеті радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем. Вручав студентські юним радіофізикам декан професор Ігор Анісімов.






Юристів-першокурсників привітали перший проректор Олег Закусило, Голова Верховного Суду України Ярослав Романюк, декан юридичного факультету Іван Гриценко. «Існує думка, що Америкою править не президент, а юристи. Незабаром в нашій країні юристи матимуть таку ж вагу», — переконаний декан факультету.






У суботу, 29 серпня студентські квитки вручили на філософському факультеті.








Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024