Новини

 

Наші синологи відвідали Китай у рамках міжнародної наукової програми

30.07.2015
З 4 по 25 липня 2015 року представники Київського національного університету імені Тараса Шевченка директор Інституту Конфуція Олександр Гончаренко та доцент кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн історичного факультету Макар Таран взяли участь у програмі наукових досліджень молодих синологів 2015 року, що була організована Міністерством культури Китайської народної республіки та Китайською академією соціальних наук. Програма спрямована на сприяння та підтримку досліджень Китаю молодими вченими в усьому світі, на сприяння їхній співпраці з Китаєм на основі академічних, культурних та освітніх установ, зміцнення взаєморозуміння і дружби в рамках міжнародної програми Україна-Китай.

У програмі 36 синологів представляли 18 країн світу. Для гостей організували зустрічі з китайськими письменниками, політиками, науковцями, представниками провідних університетів Китаю та керівництвом провінцій Хенань, Хебей та Внутрішньої Монголії. Незабутньою лишилася зустріч з монахами монастиря «Шаолінь».

Усім учасникам згідно їх наукових досліджень та вподобань були організовані дослідницькі секції на базі п’яти пекінських університетів. Під час секційних засідань піднімалися мовознавчі, літературознавчі, культурологічні, економічні та історичні питання. На секційному засіданні в Пекінському лінгвістичному університеті Олександр Гончаренко виступив з доповіддю «Торгово-економічна термінологія сучасної китайської мови. Шляхи та способи формування». На секційному засіданні в Пекінському інституті міжнародних відносин Макар Таран виступив з доповіддю «Відносини між КНР та Тайванем в контексті розв’язання проблем «одного Китаю».

Для синологів-перекладачів була проведена конференція в дослідницькому центрі перекладу іноземної літератури, де Олександр Гончаренко виступив з доповіддю «Проблема перекладу безеквівалентної лексики українською мовою».

Про всі заходи писали китайські ЗМІ:






О.М. Гончаренко

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024