Новини

 

Журналісти переймають досвід німецьких колег

22.06.2015
19 червня 2015 року в Інституті журналістики розпочав роботу семиденний українсько-німецький семінар “Громадські медіа для міжкультурного та політичного діалогу”. Співорганізоторами заходу також виступили “Форум українських журналістів”, Асоціація “Bürgerhaus Bennohaus (AK-Ost)” у взаємодії з “Offenen Kanal TV-Ludwigshafen”, “Bundesverband der Bürgerund Ausbildungsmedien (BVBAM)” та Асоціацією “European Youth4Media Network” (Німеччина). Захід відбувається за підтримки Національної спілки журналістив України та Міністерства закордонних справ Німеччини.

Модерував зустріч Володимир Данилюк (“Форум українських журналістів”). Він окреслив основні завдання і перспективи проекту – тренінг фахівців та створення медіаплатформи як нового формату взаємодії для реалізації міжкультурного та політичного діалогу. Заступник директора Інституту журналістики доцент Віталій Корнєєв зосередив увагу присутніх на винятковому значенні подібних навчально-тренінгових заходів для фахівців, адже це можливість не лише підвищувати професійну кваліфікацію, бути в тренді найактуальніших світових медіапроцесів, але й отримати таке необхідне в сучасних умовах закордонне стажування. Професори Іоахім Мусхольт, Вольфганг Рессман та Павел Боболовіч розповіли про набутий у попередніх проектах досвід та особливості роботи регіональних медіаорганізацій.

Взяти участь у семінарі було багато охочих, але організаційною умовою було відкрито лише 20 навчальних вакансій, тому окремим етапом зустрічі стало оголошення обраних на навчання кандидатур. Список учасників семінару формувався зокрема з урахуванням географічного балансу: до семінару долучаться представники Києва, Львова, Харкова, Чернігова, Луцька та багатьох інших міст.

Робота на семінарі відбуватиметься у вигляді воркшопів у малих групах на чолі з тренерами. Завданнями учасників буде створення медіапродуктів з використанням новітніх технологій та підходів.






Інститут журналістики

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024