Новини

 

"Журналістська весна-2015": з надією на мир

02.06.2015
В Інституті журналістики завершився щорічний, уже 48-ий фестиваль «Журналістська весна». Усі заходи були присвячені темі «Журналістика у війні», а власне благодійне свято відбувалося під гаслом «З надією на мир».

З вівторка (26 травня) до суботи (30 травня) кожен день Фестивалю був емоційним, жвавим та насиченим: з музикою, танцями та безпрограшною лотереєю. До студентів приходили цікаві лектори: музейники, військові журналісти, лікарі, телеведучі. Кожен із них розповідав про те, якою є журналістика у війні. Наприклад, журналістка та правозахисниця Марія Томак повідомила про особливості спілкування з полоненими, Олександр Лінчевський (торакальний хірург) відкрив секрети військової медицини, військовий журналіст Олесь Кромпляс оцінив стан професії в цілому, репортер "Подробиць" Роман Бочкала розповів про тонкощі журналістики під вогнем.

З надією на мир студенти збирали кошти для КНУ-бійців. Для цього майже кожного дня в холі відбувалися благодійні ярмарки: продавали солодощі, польові страви, бутерброди. Усі смаколики молодь готувала та продавало самостійно. Таким чином вдалося назбирати майже чотири тисячі гривень.

Розважальні заходи під час «Журвесни» влаштовували перший і третій курс. Військовий концерт, який зібрав в Інституті журналістики героїв Другої світової війни організувала Марієтта Іванова, а запальну вечірку «для своїх» — Антон Скуратов. Спонсором військового концерту та відкриття виступила ТМ "Тульчинка".

Яскравою була фотовиставка Анжеліки Рудницької "Реконструкція світу. Листи з фронту", яку вона презентувала на "Журвесні". До благодійного аукціону долучилися також деякі українські видавництва, що презентували свою книжкову продукцію.
Владиславові Кізімі разом із листами-побажаннями для солдатів у формі жовто-блакитних долоньок (було встановлено рекорд КНУ з найбільшого ватману із жовто-блакитних долоньок з побажаннями).

У заключний день фестивалю директор Інституту журналістики Володимир Різун спільно з випускниками висадили дерево у пам'ять про журналіста, нашого випускника 1995-го року Олега Задоянчука, який загинув у зоні АТО.

За 5 днів фестивалю студенти і перейняли досвід у професіоналів, і добре розважилися, і до того ж зібрали гроші для допомоги українським героям. Цьогорічний фестиваль «Журналістська весна» організували найкращі студенти 4-го курсу Петро Катеринич, Аліна Михайличенко та Олена Капнік під надійним контролем заступника директора ІЖ з виховної роботи Інни Бєлінської. Ведучими фінального концерту були прекрасні сестри Олеся та Ярослава Гурбики, а танцювала студія хореографічної майстерності "Візінова".

"Журвесна-2016", ми чекаємо на тебе. Сподіваємося, ти будеш такою ж яскравою і принесеш довгоочікуваний мир!
.








































Людмила Корнієвич, студентка Інституту журналістики
Фото Дарини Концидайло,
Кафедри кіно- і телемистецтва



Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024