Новини

 

Налагоджено співробітництво з турецьким університетом

19.05.2015
У 2014 році Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Середньосхідний технічний університет (м. Анкара, Туреччина) підписали Меморандум про співробітницво в рамках державної програми обмінів студентами та викладачами «Мевляна» Турецької Республіки, що набув чинності до 2019 року.

Програма передбачає обмін студентами (від 6 місяців до одного навчального року) різних спеціальностей, а також обмін викладачами (від 1 тижня до 3 місяців), які володіють турецькою або англійською мовами.
).

METU: перший і єдиний турецький університет, що посів 85 місце серед топ-400 університетів у рейтингу World University Rankings 2014-2015.

У рамках програми міжнародного обміну «Мевляна» цього року вже відбулася поїздка доцента кафедри економічної кібернетики економічного факультету Харламової Г.О. на факультет економіки Середньосхідного технічного університету (METU), під час якої прийшли робочі зустрічі з завідувачем кафедри економіки проф. Надіром Очалом, деканом економічного факультету проф. Озлем Їлмаз та заступником декана доц. Мелтем Дайоглу Тайфур, під час яких відбулося обговорення реалізації практичних напрямів співробітництва.

Від консультанта президента METU з питань міжнародного співробітництва проф. Айсегюл Далоглу та проректора METU проф. Алпаса Хамі отримана попередня домовленість про можливість підписання Угоди про співробітництво між турецьким та українським університетами.

На 2015-2016 рік плануються подальші обміни викладачами та студентами економічного факультету з турецьким вишем.



Фото з деканом економічного факультету (METU) проф. Озлем Їлмаз



Урочисте вручення офіційного сувеніру Університету дружньому турецькому ВНЗ, в особі проректора METU проф. Алпасу Хамі та консультанта президента METU із питань міжнародного співробітництва проф. Далоглу Айсегюл

Доц. Ганна Харламова, економічний факультет

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024