Новини

 

Студентка Київського університету здобула титул чемпіонки світу

21.12.2005
Дар’я Ткаченко, магістр біологічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка здобула титул чемпіонки світу.

Чемпіонат світу з міжнародних шашок серед жінок, в якому взяла участь Дар’я, проходив з 11 по 27 листопада 2005 року в м. Латроніко (Італія). За перемогу нашій шашкістці довелось боротися з дванадцятьма найсильнішими шашкістками з семи країн світу. До речі, сім з них міжнародні гросмейстери.
Дар’я Ткаченко з результатом 17 очок з 22 можливих перемогла шість суперниць, 5 матчів закінчилися нічиєю.
Серед найбільш іменитих суперниць, яких вдалося обіграти Дар’ї - десятиразова чемпіонка світу Зоя Голубєва м. Рига (Латвія) та діюча на той час чемпіонка світу башкирка Тамара Тансиккужина.

Крім того, другого грудня цього року Юрій Павленко, міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту зустрівся з чемпіонкою і вручив документ про присвоєння звання заслуженого майстра спорту України.

За словами Петра Кравця, тренера чемпіонки, не зважаючи на недавню перемогу, Дар’я не припиняє тренуватися і на даний момент готується до матчу-реваншу з екс-чемпіонкою світу Тамарою Тансиккужиною, який відбудеться в листопаді 2006 року.

Ми бажаємо нашій чемпіонці успіхів, і сподіваємось, що її спортивний шлях буде простелений славою і перемогами.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024