Новини

 

Студентські поетичні читання: до ювілеїв Рильського і Зерова

14.05.2015
12 травня в Інституті філології за ініціативи Центру італознавства та за підтримки кафедри теорії та практики перекладу романських мов імені Миколи Зерова відбулися студентські поетичні читання перекладів неокласиків, присвячені 125-річчю з дня народження Миколи Зерова та 120-річчю з дня народження Максима Рильського "Київські неокласики в українській перекладацькій традиції".

Почесними гостями зустрічі були О. І. Чередниченко, директор фонду Максима Рильського "Троянди й виноград", онук М. Т. Рильського М. Г. Рильський, провідний науковий співробітник національного музею літератури України П. О. Дунай. Гості у виступах наголошували на провідній ролі М. Зерова та М. Рильського в розвитку українського перекладу та української літератури в цілому, а також на необхідності вивчення їхньої спадщини у світлі духовного відродження нації в європейському контексті.

Під час поетичних читань студенти озвучили поезію корифеїв світової літератури — Катулла, Горація, Вергилія, Петрарки, Леопарді, Шекспіра, Гете, Байрона, Міцкевича, Верлена, Брюсова, Лермонтова, Саби, Мачадо, Унгаретті в оригіналі та в українських перекладах Миколи Зерова, Максима Рильського та Григорія Кочура – послідовника традицій київських неокласиків, учня Миколи Зерова.

Завершуючи читання, Максим Георгійович Рильський запросив усіх бажаючих взяти участь у поетичних читаннях, що регулярно проводяться в музеї Рильського.
















Центр італознавства Інституту філології

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024