Новини

 

Новини з географічного

13.05.2015
Зустріч з географами Європейської географічної асоціації

7-го травня 2015 року на географічному факультеті була проведена зустріч студентів з представниками Європейської географічної асоціації (EGEA) – Нільсоном Гроутянсом (Нідерланди) та Петронеллою Бордеяну (Румунія).

Декан факультету Ярослав Олійник привітав молодих географів університету з розширенням наукових та культурних зв’язків в рамках Європейської географічної асоціації і побажав успішної співпраці.

Іноземні гості ознайомили студентів з принципами роботи Європейської географічної асоціації, розказали про власний досвід участі у міжнародних конференціях, обмінах, семінарах в рамках EGEA та розповіли про потенційні можливості для молодих географів. Студенти отримали практичні поради щодо набуття членства в організації.

Про досвід роботи в Європейській географічній асоціації також розповіла представник EGEA на географічному факультеті, аспірантка кафедри економічної та соціальної географії Марія Растворова.

Учасники зустрічі обрали голову Молодіжного географічного товариства на географічному факультету. Нею стала магістр 2-го курсу (природнича географія) Олена Нікітенко.

Покладено початок дружбі

Студенти та викладачі географічного факультету на чолі з деканом Ярославом Олійником завітали до Українського фізико-математичного ліцею КНУ імені Тараса Шевченка. Відбулася зацікавлена розмова про особливості навчання на факультеті, що викликала чимало запитань у ліцеїстів. У свою чергу про ліцей, його успіхи і проблеми розповів директор В. М. Горкавенко. Всім було цікаво. Студенти факультету та учні ліцею навіть влаштували спільний імпровізований концерт, де разом із задоволенням співали відомих усім пісень. На завершення зустрічі декан факультету передав у подарунок для кабінету географії ліцею комплект сучасної оргтехніки.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024