Новини

 

Запрошуємо на відкритий фестиваль "Історичне коло"

12.05.2015
Благодійний культурний фестиваль «ІСТОРИЧНЕ КОЛО»: історики та видавці – разом!




Фестиваль відбудеться 15 травня (з 10:00 до 18:00). Офіційне відкриття о 12:00.

Ідея благодійного культурного фестивалю «Історичне коло» – об’єднати українських істориків, видавців, авторів, культурних діячів – усіх, хто цікавиться історією або працює в царині її вивчення, з метою популяризації нашої історії серед більш широких верств населення. «Історичне коло» покликане зробити цю науку цікавою для пересічного громадянина, істориків – ближчими до народу, а історичну книгу – самодостатньою.

Вся сила «Історичного кола» спрямована на народження позицій та думок, які в загальнодержавному масштабі формуватимуть історію, що об’єднає країну та створить їй привабливий імідж на міжнародному рівні.

Ми живемо у час знакових подій, і все чіткішим стає розуміння того, що саме наукова та творча інтелігенція несе велику відповідальність за формування громадської свідомості. Час «кабінетної» культури та науки минув. Йому на зміну приходить період активної популяризації власної історії. Пересічному громадянину треба допомогти сформувати розуміння нинішнього стану суспільства і перспектив на майбутнє шляхом зацікавлення історичним минулим.

Відкритий формат проведення фестивалю має інноваційний характер для України, оскільки вперше історики вийдуть безпосередньо до людей, подаючи історичні факти та позиції, запрошуючи слухачів до дискусії. Фактично формується коло людей, об’єднаних метою популяризації історії як науки в цілому.

Офіційне відкриття, виступи істориків та видавців, відкрита дискусія відбуватимуться на сцені парку, згідно із затвердженою програмою. Виступи істориків відбуватимуться для широкого загалу, до якого буде запрошено діячів культури, представників громадськості, активістів, політиків, меценатів тощо.

Протягом усього дня роботи фестивалю в парку проходитиме книжковий ярмарок, де перевага надаватиметься історичній літературі. Окрім книжок будуть представлені вироби народних майстрів. Окрема локація відведена для музеїв, що матимуть можливість подати цікаву інформацію про себе. Чекатиме на гостей і музична програма.

Європейські демократичні традиції вже знають приклади успішного суспільного спілкування у парках (наприклад, Гайд-парк у Великій Британії). Україна має всі шанси продовжити ці традиції та започаткувати свої.

Історичний факультет

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024