Новини

 

"Ти, головне, повертайся": КНУ об'єднує зусилля, щоб допомогти пораненим бійцям

24.04.2015
Вистава-містерія "Повертайся живим", а також благодійні виставки "Діти героїв" і "майданівських" бронежилетів допомогли зібрати понад 28 тисяч гривень на лікування трьох поранених воїнів. Викладачі Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка виступили з ініціативою у раз на місяць віддавати для наших Героїв свій одноденний заробіток.

Київський національний університет імені Тараса Шевченка — співорганізатор і активний учасник благодійного проекту "Повертайся живим". Увечері 22 квітня у київському Музичному театрі керівники, викладачі та студенти КНУ, а також усі небайдужі зібралися, щоб переглянути фотовиставку "Діти героїв", помилуватися бронежилетами, що стали справжніми творами мистецтва, і, звичайно ж, разом із головним героєм театральної постановки заново пережити події Майдану й останнього року.






Ректор КНУ Леонід Губерський подякував усім, хто не залишився осторонь і долучився до організації та збору коштів, а проректор Володимир Бугров додав, що окрім грошей на лікування бійцям будуть передані також книги відомого російського опозиціонера, гросмейстера Гаррі Каспарова, особисто підписані для кожного з них під час візиту політика до нашого університету.










Директор Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка Володимир Різун розповів, що викладачі Інституту виступили з ініціативою раз на місяць віддавати для наших Героїв свій одноденний заробіток. Усі з них, хто виявив бажання допомогти, передали свої внески до скриньки.




Молодий режисер містерії Дмитро Тодорюк розповів про натхнення, що дозволило йому створити образ головного героя — юнака, який полишив щасливе і безтурботне життя, щоб змінити країну, пройшов Революцію Гідності й вирушив у зону АТО.




Театральне дійство поєднало в собі елементи балету, хорового співу та неперевершеного вокалу сестер Тельнюк у оркестровому супроводі.














































Кошти, що вдалося зібрати (а це понад 28 тисяч гривень, 18 тисяч з яких зібрав тільки Інститут журналістики) передано на лікування трьох хлопців, поранених під час бойових дій в АТО: Вадима Свириденка – рядового медроти 128-ї гірничо-піхотної бригади, Дениса Гойка – військового кореспондента прес-центру Міністерства оборони, Сергія Загасайла – сержанта, десантника 80-ї окремої аеромобільної бригади.






Дякуємо всім, хто долучився до акції!

Фото Марини Герліги, Андрія Єловікова, прес-центр КНУ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024