Новини

 

Блаженніший Любомир Гузар зустрівся з студентами-філософами

23.04.2015
23 квітня 2015 року в КНУ імені Тараса Шевченка відбулася зустріч студентів філософського факультету, які навчаються за напрямом «релігієзнавство»,з Кардиналом УГКЦ Любомиром Гузаром.

Завідувач кафедри релігієзнавства філософського факультету КНУ професор Євген Харьковщенко привітав високоповажного гостя й зазначив, що сьогоднішня зустріч відбувається в рамках інформаційного семінару, що став традиційним на філософському факультеті. «Ми організовуємо такі зустрічі для того аби наші студенти навчалися не тільки за підручниками, а й чули мудрих просвітителів сучасності», – сказав він.

На думку професора, в Україні є філософи яких хочеться слухати, чиї думки завжди виважені, обґрунтовані, глибокі, актуальні і серед них, безперечно, Кардинал УГКЦ Любомир Гузар.
Блаженніший Любомир подякував за запрошення й зауважив: «Мені надзвичайно приємно сьогодні перебувати тут. До 40 років стараєшся бути зі старшими людьми щоб навчатися, переймати їхню мудрість, а після 40 – серед молодих, щоб відчувати себе і молодшим».

Під час зустрічі мова йшла про добро і зло, гріх і війну, обов’язок і політику. «Політика – це служіння народові. Політика не означає панувати, політика означає служити. Якби всі наші політики і всі ті, хто багато говорять про політику усвідомлювали це, то життя мільйонів українців було б кращим», – зауважив Блаженніший Любомир.




















Тетяна Воротняк
Фото: Андрій Єловіков

Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024