Новини

 

Святослав Горбенко завжди буде студентом Шевченкового університету

21.04.2015
19 квітня університетська громада та філологічна родина зібралися, аби вшанувати пам'ять загиблого героя, захисника нашої Батьківщини — студента Інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка Святослава Горбенка. Вчена рада університету на своєму засіданні прийняла рішення про встановлення іменної стипендії Святослава Горбенка для кращих студентів-японістів. Була підтримана й ініціатива студентів про присвоєння його імені аудиторії синхронного перекладу ІФ і встановлення з цієї нагоди меморіальної дошки
На відкритті меморіальної дошки були присутні ректор КНУ Леонід Губерський, проректор Володимир Бугров, заступники директора Інституту філології Олена Івановська, Олена Снитко, проф. Іван Бондаренко, доц. Валерій Чемес, Іван Битюк, викладачі та студенти, побратими Святослава з 5-го батальйону ДУК, а також батьки героя – Лариса Вікторівна та Сергій Олександрович Горбенки.

У виступі Леонід Васильович, зауважив, що у свої 19 Святослав чітко розумів силу ідеї та відповідальності. Він, не вагаючись, свідомо пішов захищати Україну. Вчинок хлопця має стати прикладом мужності та сили духу. «На жаль, нині гинуть найкращі сини нашої Батьківщини, завдяки таким, як Святослав, ми віримо, що нав’язана нам війна незабаром скінчиться», — наголосив ректор. Леонід Васильович висловив співчуття батькам і передав слово Сергію Олександровичу Горбенку. «Немає смерті чеснішої, ніж смерть за свою Батьківщину. Я не засуджую вибір сина. Я пишаюся ним. Хочу, аби Святослав став останнім серед студентів, хто загинув на війні», — сказав батько добровольця-героя. Висловив слова співчуття та поділився спогадами про студента, який міг стати чудовим японознавцем, завідувач кафедри китайської, корейської та японської філології проф. Іван Бондаренко. Зі сльозами на очах згадував свого товариша і Ярослав Кизим, який подружився зі Святославом, коли той перевівся на навчання до Інституту філології. Добрі слова про характер та героїзм друга сказали й побратими Святослава з 5-го батальйону ДУК, які були присутні на урочистому відкритті.




















Олександра Касьянова

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024