Новини

 

Відбулися змагання знавців східних мов

20.04.2015
Вже три роки поспіль під патронатом Міністерства освіти і науки України в Інституті філології відбувається Всеукраїнська студентська олімпіада з іноземних мов. Цьогоріч розпочали естафету змагання знавці східних (зі спеціальності "переклад") - перської та арабської мов. Нагадаємо, що олімпіада з перської мови проводиться у найбільшому філологічному осередку України ще з 2005 року, з арабської - втретє.

На олімпіаду зі спеціальності "переклад" (арабська, перська) приїхали 41 учасник. Вони представляли 4 ВНЗ. Найбільше конкурсантів було з Шевченкового та Львівського університетів.

Конкурс знавців східних мов тривав два дні. Особисто привітати переможців на церемонію нагородження прийшли: Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Ірак в Україні пан Шорш Халід Саід, Консул Посольства Арабської Республіки Єгипет в Україні пані Аміра Хаффага, зав. відділом культури і освіти Посольства Ісламської Республіки Іран в Україні пані Моаззамі Гударзі. Переможців, які посіли 1-6 місця нагороджували грамотами та призами. Окрім цьогорічних найкращих знавців східних мов також були нагороджені дві студентки Філоненко Ірина (КНУ імені Шевченка) і Штойко Олеся (КНЛУ), які виступали перською мовою на конференції, присвяченій пам'яті класика іранської поезії Гафеза, що відбулася у жовтні 2014 року за сприяння посольства ІРІ у Національному лінгвістичному університеті. Ці студентки - призери минулих років Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності "Переклад (перська мова)".
Тож, вітаємо переможців, а саме:
зі спеціальності "Переклад" (арабська мова):
1. Кирпаль Оксану (КНУ імені Тараса Шевченка)
2. Коваль Юлію (КНУ імені Тараса Шевченка)
3. Дяченко Марію (Київський національний лінгвістичний університет)

зі спеціальності "Переклад" (перська мова):
1. Осядлу Тетяну (КНУ імені Тараса Шевченка)
2. Коломієць Дарину (КНУ імені Тараса Шевченка)
3. Кулумбєгову Маріанну (Національна академія СБУ).

Приємно, що студенти Інституту філології посіли перші місця, що свідчить про високий рівень викладання східних мов у Шевченковому університеті.






















Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024