Новини

 

І Всеукраїнська науково-практична конференція “Військова освіта та наука: сьогодення та майбутнє” відбулась в Інституті післядипломної освіти

04.12.2005
І Всеукраїнська науково-практична конференція “Військова освіта та наука: сьогодення та майбутнє”, присвячена пам’яті професора генерал-лейтенанта Сергія Анатолійовича Жукова 24-25 листопада 2005 року відбулась в Інституті післядипломної освіти. Конференція, в якій взяли участь 340 науковців, була організована Військовим інститутом Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Відкрив конференцію проректор з наукової роботи Олег Каленикович Закусило, він відзначив актуальність цієї конференції, та підкреслив високі досягнення Військового інституту Київського університету, який є гордістю Збройних сил України.

Робота конференції після пленарного засідання велася в 10 секціях:
- Передача та обробка сигналів. Радіолокація;
- Інформаційні технології;
- Надійність. Контроль якості. Технічна діагностика;
- Проблеми відновлення, модернізації та утилізації озброєння та військової техніки;
- Психолого-педагогічні проблеми гуманітарного розвитку Збройних Сил України;
- Воєнна політологія та проблеми інформаційно–аналітичного забезпечення;
- Воєнна економіка, грошове забезпечення, контрольно-ревізійна робота у Збройних Силах України;
- Воєнна географія. Екологічний моніторинг;
- Правове забезпечення діяльності військ;
- Військовий переклад та лінгвістичне забезпечення діяльності ЗС України

Загалом під час конференції її учасники розглянули питання розподілу абсолютного максимуму в теорії виявлення сигналів засобами радіолокації, питання впливу швидких електронів і нейтронів на мікрозбірки, що використовуються для роботи в схемах вимірювання та стабілізації температури.

Велика увага була приділена тенденціям розвитку вищої військової освіти в Україні, інноваційним технологіям у підготовці військових фахівців, шляхам підвищення якості військової освіти, професійна компетентність майбутніх військових психологів як психолого-педагогічна проблема. Проведено аналіз останніх досліджень стосовно застосування систем підтримки прийняття рішень у навчальному процесі. Також обговорювалось ще багато інших актуальних і проблемним питань.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024