Новини

 

Наші студентки перемогли в олімпіаді з журналістики та реклами!

14.04.2015
Студентки четвертого курсу Інституту журналістики здобули перемогу у Всеукраїнській студентській олімпіаді! Олена Бережнюк посіла перше місце за спеціальністю «журналістика», а Наталія Метельницька перемогла за спеціальністю «реклама та зв’язки з громадськістю». Нагороди в окремих номінаціях здобули також вихованиці кафедри реклами та зв’язків з громадськістю Юлія Сайко та Аліна Черпак.




Цьогоріч студенти виконували завдання за результатами тренінгу Волонтерського загону першої медичної допомоги Херсонської обласної організації товариства Червоного Хреста України на тему «Надання першої медичної допомоги під час воєнних дій». Журналісти повинні були написати звіт з цієї події, а рекламісти – розробити піар-кампанію тренінгу.

Наталія Метельницька розповідає, що на перемогу її надихнула робота волонтерів Червоного Хреста:
«Тема справді захопила. Волонтери Червоного Хреста ставляться до своєї роботи з неймовірним запалом. Це мотивує та надихає. Тому, мабуть, і вдалося отримати такий результат. Оскільки конкурс творчий, а оцінювання суб'єктивне, то важливо, щоб саме твій проект зацікавив журі. На мою думку, тут головне — дати можливість людині розібратись в твоїй роботі, необхідно все структурувати, коротко і чітко пояснювати, щоб кожен, хто читатиме проект, бачив хід твоїх думок і мимоволі з тобою погоджувався».

Юлія Сайко вже досвідчена «олімпіадниця». Минулого року дівчина зайняла третє місце. Цього ж разу їхала не тільки за призами, але й за враженнями:
«Завдяки минулорічній олімпіаді познайомилася з чудовими людьми, з якими зараз підтримую гарні стосунки. Ці спогади і допомогли мені прийняти рішення. Багато речей вже звичні та знайомі. Ті самі обличчя: і журі, і більшість учасників. Ті самі аудиторії і кімнати в гуртожитках. Проходити усі етапи вдруге було легше».

Хоча Аліна Черпак на олімпіаді і вперше, але дівчина почувалася як удома, адже і учасники і члени журі часто згадували такі знайомі їй прізвища:
«Наших викладачів і, зокрема, директора Інституту Володимира Різуна часто згадували приємними словами. Коли дізнавалися звідки ми – просили передати привіт».

Цьогорічну олімпіаду вже вчетверте приймав Херсонський державний університет. Наступного ж року кращих журналістів та рекламістів прийматиме Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука, місто Рівне.

Олена Бережнюк, Інститут журналістики

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024