Новини

 

Американський дослідник прочитав лекцію про риторику Барака Обами

03.04.2015
2 квітня 2015 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка для студентів юристів, філософів та філологів прочитав лекцію американський дослідник Джонатан Берлінер. Він присвятив її аналізу риторики американського президента Барака Обами під час президентської кампанії 2008 року. Лектор проаналізував способи і значення впливу на електорат мовних засобів та ідей, що їх використовував Барак Обама у своїх публічних виступах.

На думку дослідника, вагомий вплив на успіх у президентських виборів мало специфічне поєднання риторичних та візуальних фігур, що виступали консолідуючим фактором для виборців. Він підкреслив, що у промовах Барак Обама часто використовує природу та історію США, образи та ідеї притаманні багатьом американцям, апелюючи радше до почуттів, ніж до раціональних аргументів. Джонатан Берлінер також розповів про логотип, що був використаний Президентом США у виборчих перегонах 2008 р., проаналізував символічність зображення, його історичні витоки та кольорову гаму.

Студенти взяли участь у дискусії на тему лекції і обговорили існуючі моделі політичних виступів та потребу варіювати способи впливу на виборців, залежно від ментальності електорату, політичних та економічних особливостей країни.








Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024