Новини

 

Університет взяв участь у заході «ASEAN-EU STI Days 2015»

02.04.2015
З 15 по 20 березня 2015 р. на запрошення Національного центру наукових досліджень Франції (CNRS) завідувач кафедри метеорології та кліматології географічного факультету Сергій Іванович Сніжко взяв участь у заході «ASEAN-EU STI Days 2015» («Дні науки, технологій та інновацій країн Азії та Європейського Союзу»), що проводився в рамках європейської програми «Горизонт-2020».




Цього року захід був присвячений презентації наукових досліджень країн групи ASEAN для європейських зацікавлених сторін, а також підвищенню обізнаності про поточні події в галузі науки і технологій в найдинамічнішому регіоні світу. Було проведено 15 наукових семінарів та експертних засідань з найбільш актуальних тем: інфекційні захворювання, вода і клімат, продовольство, енергія. У заході взяли участь політики, представники компаній, дослідники і представники дослідницьких установ обох регіонів.

Сергій Іванович Сніжко був учасником семінару «Climate Change and Water Management from an International Perspective: Scientific Landscape of Eastern Partnership (EaP) and Central Asian (CA) Countries».





“Water resources of Ukraine in relation to Climate Change” by Sergiy Snizhko


Сергій Сніжко також провів 4 зустрічі за спеціальною процедурою проведення міжнародних перемовин “Brokerage Events” з науковцями Нідерландів, Молдови, Білорусі, Грузії та Вірменії. Під час наукової дискусії було розроблено формулу успішного проекту для створення консорціуму в рамках програми «Горизонт-2020», що міг би врахувати наукові інтереси усіх учасників і об’єднати фахівців в галузі зміни клімату, водних ресурсів, гідробіології, мікробіології.

Участь України та Київського національного університету імені Тараса Шевченка в «ASEAN-EU STI Days 2015» була позитивно оцінена організаторами на заключній сесії заходу.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024