Новини

 

В університеті стартував курс підготовки офіцерів інформаційно-медійних структур для ЗСУ

16.03.2015
За окремим дорученням Міністра оборони України генерал-полковника Степана Полторака у стінах Військового інституту розпочалися п’ятиденні тренінги для мобілізованих журналістів.

В урочистому відкритті заходу взяли участь заступник Міністра оборони України – керівник апарату Петро Мехед, народний депутат України, журналіст Мустафа Найєм, заступник Міністра інформаційної політики Тетяна Попова та помічник Міністра оборони України полковник Вікторія Кушнір.

— Ваша зброя – це об’єктиви та перо. Вони повинні розповідати правду про те, що роблять наші воїни, як вони відстоюють нашу незалежність. Сьогодні ваші сила, професійний досвід та загострене відчуття відповідальності як ніколи потрібні нашій Батьківщині, — зазначив у своєму зверненні до журналістів Петро Мехед.

Начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін проінформував присутніх про хід проведення занять. Мустафа Найєм поділився своїми враженнями та набутим професійним журналістським досвідом у зоні проведення антитерористичної операції.

Нагадаємо, що Міністерство оборони України оголосило конкурс серед мобілізованих представників ЗМІ для призначення на посади прес-офіцерів підрозділів. За надісланими резюме було відібрано 40 кандидатів з числа мобілізованих журналістів (це фотокори, оператори, кореспонденти та ведучі українських телеканалів, регіональних ЗМІ). Після проходження тренінгів з організації роботи інформаційно-медійних структур Міністерства оборони України в районах проведення АТО вони будуть призначені на посади та відправлені у складі своїх підрозділів в район виконання бойових завдань.

Тренінги для журналістів проводитимуть: речник АТО Андрій Лисенко, начальник прес-служби Генерального штабу Збройних Сил України Владислав Селезньов, журналіст та громадський діяч Ірина Федорів, науково-педагогічний склад Військового інституту та інші.












Військовий інститут

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024