Новини

 

Академічна чесність у США

13.03.2015
Докторант ННІ «Інститут геології», експерт національного контактного пункту «Горизонт 2020» Олександр Меньшов за дорученням проректорів С.А. Вижви та П.О. Беха представляв наш університет у програмі професійних обмінів за запрошенням посольства США в Україні та Державного Департаменту США. Цього разу темою поїздки до США була академічна чесність та боротьба з плагіатом. Питання актуальне у зв’язку із положеннями нового закону про вищу освіту та його імплементації в університеті.

Під час програми було відвідано Вашингтон, Піттсбург, Солт-Лейк-Сіті, Бостон, де проходили професійні зустрічі, перемовини, дискусій та тренінги у 18 університетах, коледжах, школах, державних департаментах, редакціях видань стосовно питань академічної чесності. Окремо слід відзначити зустрічі у провідних світових установах – Массачусетському Інституті Технологій, Університеті Піттсбурга, Університеті Вашингтону, Державному Департаменті США, Департаменті Вищої Освіти Штату Юта.

У ході зустрічей отримано інформацію стосовно досвіду використання кодексів академічної чесності у США для учнів, студентів, науковців та викладачів. Відзначимо наявність вертикалі щодо використання принципів академічної чесності на основі відповідних комісій, нормативних документів, мережі центрів тестування, відділів по роботі зі студентами та аспірантами.

Американські колеги надали важливий фактичний матеріал та поділилися неоціненним досвідом розбудови академічної чесності. На основі отриманих даних сподіваємося підвищити ефективність боротьби з плагіатом та роботи на засадах академічної чесності у рідному університеті.










О. Меньшов


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024