Новини

 

«Всесвіт Тараса Шевченка»

12.03.2015
11 березня 2015 року в Інституті філології КНУ в рамках відзначення 201-ї річниці від дня народження українського Пророка і генія відбувся Міжнародний круглий стіл «Всесвіт Тараса Шевченка». В його роботі взяли участь 134 представники вищих навчальних закладів України та гості з Італії, Польщі і Грузії.







Пленарне засідання круглого столу відкрив директор Інституту філології проф. Григорій Семенюк. Він зазначив, що цьогоріч тональність святкування річниці Тараса Шевченка задала наша влада, організувавши марафон з читання поезії. «Рядки шевченкових поезії лунали по радіо протягом дня і кожен вкотре міг переконатися в актуальності та невмирущості духу Шевченка. Подіями, що нині відбуваються в країні, та заходами вшанування пам’яті нашого Пророка ми демонструємо всьому світові нескореність, незламність, нетерпимість до свавіллята силу українського народу».







З вітальним словом від ректора Університету виступив проректор Петро Бех.







Учасникамипрезидії пленарного засідання круглого столу були –доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри історії української літератури і шевченкознавства Інституту філології Оксана Сліпушко, голова факультету досліджень Великобританії та Британської Співдружності Університету міста Лодзь, професор англійської літератури Варшавського університету Крістіна Куявінська-Кортні, професор, директор Департаменту лінгвістичних, літературних і філологічних студій Міланського університету, віце-президент Міжнародної асоціації україністів, Президент Італійської асоціації українознавчих студій Джованни Броджі, директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко, завідувач кафедри української філології та суспільних наук Академії адвокатури України, кандидат філологічних наук, професор Тетяна Конончук.

З цікавими науковими доповідями на пленарному засіданні виступили запрошені гості. Тематика доповідей визначаласяся двома векторами спрямування – «Сучасні методології вивчення і викладання Тараса Шевченка (у середній і вищій школі)» та «Інноваційні пошуки всесвітнього шевченкознавства».



















Олександра Касьянова,
Фото – Валерій Попов, прес-центр ІФ


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024