Новини

 

Свято краси на економічному факультеті

21.11.2005
Свято краси і чарівності відбулось на економічному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка 17 листопада цього року. Там Міжнародний день студента святкували влаштувавши конкурс “Міс економістка – 2005”. Але про все по черзі. За двадцять хвилин до початку конкурсу всі місця в актовій залі були зайняті, навколо лунав сміх та емоційні коментарі-прогнози про те, хто ж стане переможницею. Оплесками студенти прискорили вихід на сцену ведучих, і хоча за кулісами ще чулися різні вигуки: “Де мікрофон ?”, “Я нормально виглядаю ?” ведучі вже вітали всіх присутніх і представляли компетентне журі. Нелегку місію вибрати кращу серед кращих мали виконати: Віктор Базилевич, декан факультету, Анжела Ігнатюк, заступник декана, Володимир Цвих, голова профспілкової організації, Тетяна Гончарова, ведуча телеканалу Інтер, Юлія Міщенко, солістка гурту Таліта Кум, Ігор Тинний, радник Прем'єр міністра України з економічних питань, Людмила Анісімова, секретар Вченої ради економічного факультету, Надія Максименко, директор Молодіжного центру культурно-естетичного виховання.
Коли ж членів журі представили, дійшла черга й до учасниць. Тільки розповідати про себе довелось самим, адже представити себе було першим завданням конкурсу. Тож 9 учасниць-красунь: Дар’я Герасименко, Олена Кирилюк, Дар’я Коломієць, Кристина Лисенко, Ганна Марченко, Стеценко Юлія, Дар’я Терещук, Ялина Нетека, Марина Рожко взялися завойовувати серця залу та журі, представляючи власне ”я“. Але найбільше учасниці розкрили свої таланти в конкурсі “Мої таланти”. Дівчата співали, танцювали, влаштовували маленькі театральні дійства. Глядачі були у захваті.

Оскільки обирали Міс економістку, то без економіки не обійшлося. Одним із завдань конкурсів було признання в коханні економічними термінами. Такого повороту подій не очікували навіть самі студенти. Зізнання більшості учасниць були віршованими. Погодьтеся, підібрати риму до таких слів як, наприклад, “бізнес-план”, “девальвація”, “інфляція”, “дебет”, “економічний зріст” не просто. Та й признавалися у коханні не вигаданим образам. Скажімо, Юлія Стеценко своє зізнання адресувала Прем’єр-міністру України Юрію Єханурову, а Дар’я Коломієць – декану економічного факультету Віктору Базилевичу.
Перевіряли економічні знання і під час останнього конкурсу. Навіть, стоячи на сцені у вечірніх сукнях, конкурсантки змушені були відповідати на каверзно-економічні запитання ведучих. Але в цьому був великий плюс, бо і глядачі, і члени журі переконались, що дівчата не лише вродливі, елегантні, а й дуже розумні.

Результатів конкурсу довелося чекати довгенько. Але всі розуміли, що членам журі не так просто вибрати найкращу студентку. Хвилин за 15 дівчата знову вийшли на сцену, а голова журі Віктор Базилевич оголосив результати конкурсу. Міс економісткою 2005 року стала Кристина Лисенко, студентка другого курсу спеціальності “Економіка підприємництва”. Глядачі свої симпатії віддали Юлії Стеценко, вона і стала Міс глядацьких симпатій.


Тетяна Воротняк, Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024