Новини

 

Розпочав роботу «Історичний дискусійний клуб»

12.03.2015
11 березня 2015 року на історичному факультеті КНУ відбулася лекція доктора історичних наук, професора Донецького національного університету (м. Вінниця) Олени Стяжкіної «Неосмислена історія окупації: хибна оптика минулого як пастка для майбутнього» .




Декан історичного факультету професор Іван Патриляк зазначив, що цією лекцією відкривається освітній публічний проект «Історичний дискусійний клуб», до участі в якому будуть запрошені впливові та авторитетні історики.




В своїй лекції Олена Стяжкіна вела мову про те, що в Україні – війна. Агресор відомий і це - Російська Федерація. На окупованих територіях залишилися люди, громадяни нашої країни. У вогнище інформаційної війни щодня підкидаються «дрова».






Під час лекції Олена Стяжкіна спробувала спонукати присутніх повернутися до невивчених уроків окупації, щоб відкрити для себе неприглядну правду. Щоб побачити трагічну єдність українців та європейців, які пережили окупацію. Щоб зрозуміти, чиїм інтелектуальним нащадком є той, хто таврує донеччан та луганчан як суцільних зрадників. Щоб усвідомити, чому Європа сказала війні «ніколи знову», а Росія все твердить «діди воювали»?










Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024