Новини

 

Студенти-філософи відсвяткували День студента

17.11.2005
Студенти філософського факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка Міжнародний день студента, щоб свято тривало довше, почали святкувати ще з вечора 16 листопада.

Нагадаємо, що в 1941 році в Лондоні на міжнародній зустрічі студентів, які боролися проти фашизму, 17 листопада проголошено Міжнародним днем студента. Це свято було засновано в пам'ять про розправу над студентською демонстрацією в окупованій німцями Празі. 17 листопада 1939 року багато керівників Союзу студентів Чехословаччини були заарештовані німецько-фашистською окупаційною владою і розстріляні. Більше тисячі студентів і викладачів вищих навчальних закладів відправили в концтабори, а вищі навчальні заклади було закрито.

Ці сумні події тридцятих років минулого століття стали своєрідним поштовхом до об’єднання студентів різних факультетів та різних навчальних закладів. Тепер 17 листопада студенти проводять конференції, круглі столи, влаштовують різні конкурси, концерти.
Відкрив святковий вечір декан філософського факультету Анатолій Євгенович Конверський, він привітав усіх з Днем студента і вручив найкращим та найактивнішим студентам грошові премії.

А театральний гурток, куди входять студенти-філософи влаштував в актовій залі університету майже двогодинне театральне дійство, перенісши всіх присутніх в неповторно-прекрасний світ “Лісової пісні”, “Маленького принца”.



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024